Mutlu Anneler Acıbadem Bodrum Hastanesinde

Yazar Cuma, Şubat 13, 2015

Mutlu Anneler Bodrum'da yaşayan annelerin bir araya geldiği, oldukça kalabalık bir grup. Çok farklı sektörlerden beş yüzün üzerinde katılımcısı var. On beş günde bir toplanıyorlar, öğleden sonraları. Malesef bizim mesai saatimize denk geldiği için katılma şansımız olmuyor. Bir toplantılarına katılabildim ve Meral Gülcan hanımın anlattıkları hala aklımda.

mutlu anneler bodrum

Şubat ayının ilk toplantısı Acıbadem Bodrum hastanesinde gerçekleşti.  Estetik Cerrahi ve diyet gibi hanımların en çok ilgisini çeken iki konuda konuşmacı vardı, estetik cerrahımız Doç Dr. Ahmet Küçükçelebi ve Diyetisyen Ebru Durgut. İlk sıra Ahmet Bey'indi . Yaklaşık bir saatin sonunda diyet konusunun başka bir güne bırakılmasına karar verildi.

Ahmet Bey 'in profesyonel yüzü ile ilk kez karşılaştım. Bende uyandırdığı duygu ''güven'' oldu kendi adıma. Neyse ki hala böyle hekimler var. Hastasına para olarak bakmayan, yaptığı işin ciddiyetinin bilincinde, saygılı ve çok tecrübeli bir hekim olarak eğlenceli bir sunum yaptı.

Estetik cerrahi bir mucize gibi yansıtılıyor günümüzde. ''55 yaşındayken 25 yaşında görünmek mümkün'' diyor reklamlar, internet vs. İster istemez ''Kötü görünmek sizin suçunuz'' gibi bir durum var sanki.

Ahmet Bey bol miktarda görsel ile desteklediği konuşmasından (tamamı kendi yaptığı ameliyatlardan oluşuyormuş) aklımda kalanlar şöyle.

-Cildi tazelemek, gençleştirmek için yapılan tüm uygulamaların (radyofrekans, mezoterapi, PRP) prensibi ciltaltında çok küçük travmalar oluşturup hücrelerin kendini yenilemesini sağlamak. İşe yarıyorlar ama devamlılık gerekiyor.

-Kırklı yaşlardan sonra yüz ortasındaki üçgen alanına yapılan cerrahi müdahale (face lifting) yüz gençleştirmenin son noktası. Üç -dört saat süren işlem sonunda 15-20 yaş genç görünüm mümkün. Cerrahinin yaptığını hiç bir yöntemin yapması mümkün değil.

Türkiye'de cerrahi sonrası fotoğraf paylaşmak yasakmış, Dr. Lucian  Fodor'un görseli.

-Meme ile ilgili operasyonlar hem çok mutluluk veriyormuş hem de hastaları memnun etmesi çok zormuş. Yine görseller çok etkileyiciydi, özellikle emzirme sonrası sarkan göğüslerin toparlanmış hali harikaydı.

- Aslında estetik cerrahinin yapamayacağı, düzeltemeyeceği bozukluk yok. Liposuction, karın germe, kalça dikleştirme gibi pek çok operasyon sıradan kabul ediliyor ancak Ahmet Bey'in ısrarla vurguladığı nokta şu oldu: Bir estetik cerrahın işi  yamuk bir burnu düzelmek veya sarkık memeleri kaldırmak değil sadece. İyi bir cerrahın bütüne bakabilmesi lazım, hastanın isteklerini ve psikolojik durumunu çok iyi anlaması lazım. Kendini Tanrı gibi görmemesi lazım. En basit ameliyatın bile çok ciddi riskler taşıdığını hastaya anlatabilmesi lazım.

Vesile oldukları için mutlu annelere, güzel sunumu için Ahmet Bey'e çok teşekkür ediyoruz. Diyet ve beslenme toplantısında görüşmek üzere.







Benzer Yazılar

0 yorum