Takip Etmezsen Çok Şey Kaçıracağın 11 Anne Blogu

Yazar Perşembe, Şubat 25, 2016 ,


Şunca yıllık yazarım, pek moda olan ''Falan Filanın 10 yolu'' kalıbıyla yazmak bugüne nasipmiş. Pek mesudum.

Efendim anne bloggerlar ikiye ayrılıyor: Mükemmel görünenler ve görünmeyenler. Önce mükemmel görünmenin şifrelerini açıklıyorum:

1. Babadan veya kocadan zengin olmak. Mesaili iş diye bir kavramla tanışmamış olmak. O ''lansman''dan bu seminere, süslü isimli oyun alanlarından her türlü anne-çocuk etkinliğine yetişmekten başka işi-gücü olmamak.

2. Blogunun reklamdan geçilmemesi. Çocuğunun resimlerindeki giysiler için dahi link vermek.

3. Parkta koştururken dahi fönlü saçlar, 12 cm topuklar ve uçuş uçuş elbiselerden vazgeçmemek

4. Çocuğunun adının Arya, Alin, Aren gibi ''havalı'' bir isim olması

5. Her şeyi bir gösteriye /festivale dönüştürmek. Baby shower, bebek mevlüdü, diş partisi, doğum günü. Aklına ne gelirse. Hepsinde tüketim çılgınlığının dibine vurmak, en şahane benim diye bas bas bağırmak.

6. Gazetelerin hafta sonu eklerinde arzı endam etmek.

7. En büyük derdinin manikür yaparken kullandığın ya da saçın için tercih ettiğin ürünler olması. Ha unutmadan saçlarının en az 50 cm olması da şart.

Tercih meselesi, elbette bu anneler çocuk doğurmadan önce de böyle bir hayatın içinde olmalılar. Yoksa külkedisinin prensese dönüşmesi için ''doğum yapmak'' bence, çok uygun bir ''event'' değil :)

Blog dünyası ile tanıştığım ilk yıllarda böyle birkaç anne vardı takip ettiğim. Daha sonra hepsini bıraktım. Gözüme gözüme sokulan peri masalları fazla geldi bünyeme. Sahici bulduğum birkaç anne blogunu takip ediyorum şimdilerde. Onlarla tanışmayan varsa tanıştırmaktan keyif duyacağım. İşte benim ''sahici anne blogları'' listem:




1. Fazla Anne Sabiha : Cezayir'de yaşayan Fazla Anne'nin 3 yaş civarında bir oğlu var. Yazılarında şiirsel bir dil kullanıyor. ''Oğlum içimdeki kızı büyütüyor'' demişti bir keresinde. Ne mutlu bize ki yakında kitabı satışta olacak. Fırından taze çıkmış ekmek onun blogu. Öyle sıcak, içten, yuvayla ilgili. İyi geliyor.


Deli Anne İskoçya'da yaşıyor bir süredir

2. Deli Anne Mümine: Mümine instagramda enfes kısa videoları, harika müziklerle paylaşıyor. Geçmiş yaşamlarının birinde semazen olduğunu düşünüyorum:) Hem çocukları büyüdü hem de İskoçya'ya taşındı ve huzura yaklaştı bence. Güneş ışıklarına, ağaçlara, altın ışıklı pencerelere aşık. Hurma gibi, zemzem gibi bir blogu var. Göçebe bir ruh, acıya yüksek bir duyarlılık, muhteşem bir incelik. Blog aleminde karşılaşılabilecek en ''KAMİL''  karakterlerden biridir benim için.


3.Oyuncu Anne Şermin: Takipçi sayısında açık ara fark atıyor herkese.  Paylaştığı tüm resimler on bin üzerinde beğeni alıyor , her kesimden hayranları var. Tabi fanatikleri de. O kadar masum ve güzel paylaşımların altında dönen tartışmalara gülsem mi ağlasam mı bilmiyorum. Dört kitabı, bir de oyun takvimi olan bu şahane kadının önünde saygıyla eğiliyorum. Onun blogu rengarenk şekerlemelerle dolu bir kavanoz.

kendi izini süren deli

4.Kendi İzini Süren Deli : Asker kocasının peşinde Şırnak, İtalya, Ankara gezen bu ince ruhlu kadını pek seviyorum lakin artık çok az yazıyor. Cevdet'i ile sahici annelik serüvenine tanıklık ettiğime memnunum. Ayrıca çocuk odaları için resimler yapıp satıyor. Onun blogu bir fincan sade Türk kahvesi, hem de yanında lokumu ile.



1kız1oğlan
Valla, bakıcı-hizmetçi-şoför filan yoksa genelde çocuklu ev buna benziyor, kimse kınamasın

5.Bir Kız Bir Oğlan Selcen: İlahi Selcen!  dersin onu okurken, gözlerinden yaş gelene kadar, sandalyeden düşene kadar gülersin. Sahiciliğin dibine vurmuştur. Kanepe altlarında çürüyen meyvelerin resmini paylaşmak onun için sıradandır. ''Anneler arası pasak'' yarışmaları düzenler. İkizleri Ahmet ile Melike'nin bebekliğini anlattığı yayınlarda kopar gidersiniz. Kayseri mantısı, baklava ve kısırla süslü bir sofra arıyorsanız doğru adrestesiniz.



6.3 Bebe 1 Arada Sema: Üçüz büyüttü bu kadın, üçüz! Biz tek bebe ile depresyondan depresyona koşarken üç bebeye çoğu zaman tek başına yetti. Zarif ve şık bir kadın olan Sema,bir de örgü blogu yazıyor. İnce belli bardakta öz hakiki Türk çayı.

elif doğan
Şimdi dönüp ,o 12 cm topukla parkta koşturan fönlü anneye bakın, bir de bu resme bakın..
7.Blogcu Anne Elif : Gezi olaylarından sonra aldığı politik tavırda bile seviyesini korudu, bloglama işinde sahiden profesyonel. Anne olup blog yazanlar için bir nevi şablon. Ebrar Güldemler'i yazar kadrosuna alarak bloguna daha ''kitapsever'' bir hava kattı. Anne itirafları köşesinden ''Türkiyede Evli ve Çocuklu Olmak'' temalı mükemmel bir tez çıkabilir. Kendini sürekli yenileyen Elif vazgeçilmezim. Sıcak bir tas yayla çorbası.
2 balık 1 kedi
8. 2balık 1 Kedi Esra: Yani Esoş. İçindeki kıpırdak çocuk her an size ''ceee'' yapabilir. Parkta bulduğu bir kozalakla ya da bir kitap karakteri ile aşk yaşayabilir . Çocuk kitabı dedin mi akan sular durur. Okur da okur. Er ya da geç şahane bir Çocuk Kitapları Kütüphanesi kuracak ve hepimizi masal diyarlarında gezdirecektir. İçi özel yapım ürünlerle dolu bir çikolata kutusu onun blogu.



9.Kitapkurdu Anne Akça: Eskilerin ''ismiyle müsemma'' dediği gruptan. Onun okuduğu kitapları paylaşma hızına bile yetişemiyorum. Biricik kızı ile anneliğin patikalarını arşınlayan Akça'yı takip etmek şart. Onun bloğu nefis bir zeytinyağlı, istersen pilaki istersen taze fasülye .

Banu kucağında bebe olan
10.Bir Dolap Kitap Banu: 2 oğlan çocuklu anneler kulübünün üyelerinden. Gecede sadece bir kez uyandırılırsa sevinç çığlıkları atanlardan. Bir dolap kitap, dünyalı dergi ve açık radyoyu, kocası Yıldıray'la idare edebilen, sınıfın çalışkan ama çok da sevimli çocuğu Banu'ya hayranım. O koca bir kase salata. Zengin mi zengin, böyle cevizli, narlı, bademli salatalardan.

Ayşenin kozası

11.Ayşe'nin Kozası : Ayşe..Ah Ayşe. Öyle yazılar yazar ki parmak uçlarınıza kadar ürperirsiniz. İçimizde ölmüş kalmış minik bedenlere can üfler her defasında. Benim Cihan Aktaş'ım. Yaralı yürekli ceylanım. Hiç süssüz, reklamsız o sapsade blog temasıyla dillere pelesenk olmuş ''özgün içerik''in kralını üretiyor bu özel insan. Hep yazsın istiyorum. Sofranın olmazsa olmazı, candan azizi , koca bir sürahi su benim için Ayşe'nin kozası.

Her ne kadar sürçü lisan ettiysem affola. Unuttuğum anneler kusura bakmasın olur mu?

Benzer Yazılar

48 yorum

  1. Ama ben önce takip edip sonra bıraktığın blogları da merak ettim :) uğramaya çalışacağım tüm annelere...

    YanıtlaSil
  2. Hepsini taniyorum. Gercektende cok guzel bloglar.😉😉

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel bir derleme olmuş...

    YanıtlaSil
  4. Deli Anne ve Ayşe'nin Kozası'nı annem sayesinde biliyorum. Özellikle Deli Anne'yi çok seviyorum :) Anne bloğu takip etmek çok hoş çok güzel ama belki için biraz fazla çünkü sonra oturup ileride çocuğum olsa nasıl olurdu sorusunu düşünmek sıkıyor :D Bu sebeple genelde annelik dışında paylaşım da yapan anne bloglarını takip ediyorum edersem :)
    Yazınız çok güzel, espirili ve bilgilendirici olmuş. Ellerinize sağlık :))

    YanıtlaSil
  5. Secce ve Ayşe'nin kozası benim de favorilerimden. Ellerinize saglık yeni anneler ögrendim listenizden.

    YanıtlaSil
  6. Amanın Esoş :) Çok teşekkürler Elif, gurur duydum bu ekibin içinde olmakla :)

    YanıtlaSil
  7. Bu güzel yazı için teşekkür ederim, takip etmeye çalışacağım.

    YanıtlaSil
  8. Ataşehir Evden Eve Nakliyat sektöründe sizlere uygun fiyat avantajı ve kaliteli malzeme ve uzman ekipler tarafından taşınan eşyalarınız ile sizlere her daim yanınızda olmaktan mutluluk duyar.
    Ulusoy Evden Eve Nakliyat Nakliyat geneli bir çok alanda hizmet veren firmamız özellikle evden eve nakliyat adına bu alanda kendini kanıtlamıştır.erzincan evden eve nakliyat ve nakliye olarak sektörel bazda gerek açık araçlarla gerekse kapalı çelik kasa evden eve araçları ile her alanda hizmet vermektedir…Şehirlerarası Nakliyat

    YanıtlaSil
  9. Güzel makale olmuş
    http://www.beykoznakliyatfirmalari.biz.tr/
    http://www.goztepenakliyatfirmalari.biz.tr/
    http://www.umraniyenakliyatfirmalari.biz.tr/
    https://www.maltepenakliyatfirmalari.biz.tr/
    http://www.beykoznakliyatfirmalari.biz.tr/
    http://www.gokturknakliyatfirmalari.biz.tr/
    https://www.sariyernakliyatfirmalari.biz.tr/

    YanıtlaSil
  10. Anne bebek üzerine uzmanlara ulaşıp edindiği bilgileri kaleme alan, site tasarımı ve içerisinde ki yazıların hepsi kendisine ait olan 1 yıldır anne olan ve bebeğinden esinlenerek meydana getirilen bir proje. Listenizde yer almayı ister, başarılar dilerim. :)

    YanıtlaSil
  11. hepsi iyi güzelde hepsinde bir hikaye var. peki bu hikayeler gerçek mi yoksa uydurma mı oda var. ama özellikle eşinin peşinden giden anne için çok zahmetli ve sıkıntılı süreçler vardır. Yolda giderken aracında meydana gelen bir sıkıntıda çekici ye ihtiyacı var hem de acil çekici cinsinden. bu durumda yapacağı şey çok basit https://www.acilarackurtarma.com üzerinden bize ulaşmak. hem anne mutlu oalcak hemde gideceği yerden geri kalmayacak.
    iyi annelere iyi yolculuklar..

    YanıtlaSil
  12. Çok teşekkür ederim bilgileriniz için. Tüp bebek merkezleri ve adresleri Tüp Bebek Merkezleri

    YanıtlaSil
  13. Merhabalar.

    Okul öncesi eğitim için gerekli olan ve çocuklarınızın, bebeklerinizin gelişimine katkıda bulunacak Eğitici Oyuncaklara, lisanslı, çizgi karakter oyuncaklara ulaşabileceğiniz www.oyuncaksitesi.com web sayfamızı ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

    YanıtlaSil
  14. Merhabalar,

    Eğitici ve Eğlendirici bir şekilde çocuklarınızın gelişimine oyuncaklarıyla katkı sağlamak için sitemizi ziyaret etmenizi öneririz. Lisanslı ve çocuklarınızın zeka gelişimine katkı sağlayacak her türlü oyuncak sitemizde mevcuttur. Ödeme koşullarında kolaylıklarla alabileceğiniz gibi piyasadaki rakiplerine oranla da uygun fiyatlı oyuncak için https://www.tiksepet.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  15. Doğum yada başka sebeple yolunuz düşerse Houston Galleria'da ayni sitede Sahibinden 1+1 ve 2+1 full esyali kiralik daireler,kiraya elektrik,su,internet ve TV kablolu yayin dahil, araba kiralama secenekleriyle:arkadaş canlısı Türk komşu ve arkadaşlarla çok güzel vakit gecirebilir HEB supermarket,Galleria AVM vb birçok merkezi yere yakın olması hayatınızı çok kolaylaştiracaktir. Houston ziyaretiniz kesinlikle eşsiz bir deneyime dönüşecektir. irtibat: Handan Yolcu handanyolcu@yahoo.com-713 5040236 www.houstondakiralikdaire.com

    YanıtlaSil
  16. Güzel ve mantıklı bir konu olmuş. Bebek gelişimi ve anne bebek sağlığı ile özellikle bebeklerde gaz bebeklerde ateş ve bebeklerde öksürük tedavisi için sayfaya göz atmanızı isterim.

    YanıtlaSil
  17. Sitemiz açıldıgı günden itibaren sadece turk amator videolar sunmaya devam etmektedir ! turk amator videolar, gizli çekim seks videoları, liseli ifşaları, periscope ifsalar, turk porno videoları, kaçamak sikis videoları, olgun sex videoları, aldatma videoları , en kral turk ensest konulu videolar, turk escort pornoları, tamamen gizli çekim videolar hepsi sizleri bekliyor ! Alttaki linklerden sitemize girebilirsiniz...




    2019 turk videolar=====> 2019 yeni ifsa videolar


    site icin tikla=====> Yerli amator videolar


    yeni full ifsalar=====> Gizli turk adult videolar


    SITEMIZ TIKLA GIR=====> adult porno indir




    2019 En yeni adult videolar


    SITEMIZ TIKLA GIR=====> turkadult



    dildoyla azan sekreteri patronu sikiyor gizli seks turk

    SITEMIZ TIKLA GIR=====> yerliadult



    SITEMIZ TIKLA GIR=====> turk ensest videolar



    TURK ADULT SITE


    http://sakirabi.com



    http://sakirabi.com



    http://sakirabi.com












    YanıtlaSil
  18. Eşya Depolama

    http://www.depolamahizmetleri.com

    Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. http://depolamahizmetleri.com

      Sil
    2. http://www.fettahoglunakliyat.com
      http://www.fettahoglutasimacilik.com

      Sil
  19. Şehirler arası nakliyat hizmetimizde, Türkiye’nin hangi ilinde olursanız olun, istediğiniz şehir ve ilçeye taşıma işlemlerini yapmaktayız. İstanbul-Ankara Nakliyat, İstanbul-İzmir Nakliyat, İstanbul-Trabzon Nakliyat, İstanbul-Adana Nakliyat gibi tüm şehirlerden, tüm şehirlere taşıma ve nakliyat hizmetleri vermekteyiz. Bu gibi nakliyat hizmetleriniz için bizleri arayarak detaylı bilgi ve fiyat teklifi alabilirsiniz. Emin olun ki en profesyonel hizmet ve en uygun nakliyat fiyat

    YanıtlaSil
  20. Türkiye’de gelişen ekonomi ve şehirlerin kalkınması ile birlikte bir çok insan taşınarak yeni şehirlerde yeni hayatlara başlamakta. Özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük kentlere her gün binlerce insan taşınmakta. Yaşanan her yeni taşınma ile birlikte şehirler arası nakliyat sektörü de aynı ölçüde büyümekte. Evlerini yeni bir şehre taşıyan binlerce insan nakliyat firmaları ile yeni bir hayata başlamakta.

    YanıtlaSil
  21. Yeni bir hayata başlayanlar için nakliyat firmaları tüm taşınma işlemlerinde güvenilebilecek en önemli aşamaların başında gelmekte. Tüm eşyalarını nakliyat firmalarına teslim edenler için işini kaliteli ve özenle yapan firmalar seçmek büyük bir öneme

    YanıtlaSil
  22. İzmir ofis taşımacılığı ve izmir ofis ve büro nakliyesi

    YanıtlaSil
  23. Eski bloger anneler içerisinde annesininmelegi.com'da çok kaliteli bir çizgiye sahip. Ben göğüs ucu yarasından sayesinde kurtuldum. Annelere cevap vermeye ve yardım etmeye çalışan tatlı bir anne.

    YanıtlaSil
  24. Türkiye'nin 81 iline Şehirlerarası evden eve nakliyat https://cukurovaevdeneve.com

    YanıtlaSil
  25. 1990 yılından bu yana merkezi İstanbul’da olmak üzere tüm Türkiye’ye hizmet vermekteyiz. İstanbul evden eve nakliyat diye Google’da arama yaptığınız karşınıza bir çok nakliye firması çıkacaktır. (Buraya tıklayarak deneyebilirsiniz)

    Fakat, bunların sadece bir kaçı yıllardır profesyonel anlamda nakliye hizmeti vermekte. Özdemir evden eve nakliye firması da İstanbul’da kendini kanıtlamış köklü firmalardan biridir.
    istanbul evden eve nakliyat
    istanbul eşya depolama
    evden eve nakliyat

    YanıtlaSil
  26. Merhaba, benim de iki yılı aşkın zamandır bebek, çocuk ve anne konseptli bir blog sitem var . Çok zengin içerik ve geniş bir konu yelpazesinden oluşmaktadır. İnceleyip bloğunuza eklerseniz sevinirim.

    Teşekkürler.
    blogum: www.babyandmothers.com

    YanıtlaSil
  27. Güzel Paylaşımlarınız İçin Çok Teşekkürler ellerinize sağlık

    http://www.farmasigirisi.net Farmasi Müdür Olarak Takip Ediyoruz

    farmasi ücretsiz üyelik

    YanıtlaSil
  28. https://mislimor.blogspot.com/p/dost-bloggerlar.html
    Bizimle Dost Olmak İster Misiniz? Blogumuza Yorum Yaparak Bizimle Dost Olabilir ve Blogunuzu Dost Bloggerlar Listesine Ekleyebiliriz

    YanıtlaSil