SORU İŞARETLERİ VE MUTLULUK

Yazar Salı, Mart 12, 2013

Bu gece yeni hayatımıza doğru yola çıkıyoruz.Bir yılı aşkın süredir yaşadığımız Güneydoğu'dan Ege'ye taşınacağız ve ev aramak,kreş bakmak gibi önemli işler için birkaç günlük bir seyahat planladık.

Yapılacak fazlasıyla iş,kaygılacak pekçok konu var.Evlerin genelde küçük ve pahalı olduğu bir bölgeye taşınıyoruz.Hem yeni eve alışacak hem bakıcılı hayata elveda diyecek hem de kreşle tanışacak oğlumuz.Kabullenecek mi bunca değişikliği?Kreşe başlaması şart çünkü bebekten önce alışma sürecini geçirmeliyiz.Ben de çalışmıyor olacağım ve daha kolay adapte olacak gibi düşünüyoruz.

Önemli bir konuda benim tayin işim,olmama ihtimali de var.

Böylesi sorunlu bir gündemimiz olsa da biz kaygılı değiliz pek.Ege'ye taşınıyor olmak güzel.Bakış açısı farklı insanların olduğu bir yere gidiyoruz.Güneydoğu'da da rahat yaşamış olsak da bu coğrafyanın farklı genleri ve algı düzeyi var.Net ifade edilmeyen bir yabancı algısı ve teröre bulaşmışlık var.Ne kadar rahat olsanız da farklı bir dil ve kültür var.Çocukluysanız gözünüze daha da batan bir sürü şey var..

Güzel şeyler görmeyi özledim.Ağaçlar,su,yeşillik,şık sofralar,bakımlı ,temiz mekanlar,parklar,bahçeler arıyor gözüm artık.Bu nedenle belki de herşey hallolur düşüncesindeyim.


Güzel şeyler getirsin bize önümüzdeki günler, sevdiklerimizle keyifli anlarımız olsun..

Resimler Güneydoğu'dan..Yer gök sararmışken,yazın çekmiştim.Midyat ve Göbeklitepe..

Benzer Yazılar

0 yorum