Bazen...

Yazar Çarşamba, Nisan 06, 2016 ,

görsel şuradan

Masumiyet Müzesi ya da Coşkuyla Ölmek gibi kalın ve içeriği şaşırtıcı, derin, yorucu kitaplar istiyorum bugün. Perdeleri kapalı, karanlık bir odada hiç dışarı çıkmadan, eti cin, çokoprens , hoşbeş yiyerek, çay içerek yata yata, döne döne okumak, kitaplarıma sığınmak, sayfalara saklanmak istiyorum.

Dünyadan uzakta, sanki ıssız bir adada gibi, yazarın hayalinden çıkan satırlar içinde o duygudan bu duyguya savrulmak, heyecandan tuvalete bile gidememek, kahramanların acılarını kendi acım sayarak ağlamak istiyorum.


görsel şuradan

Bir battaniyeye sarılmak, çayımın dumanında ısınmak, olmuşlara-olmamışlara-hiç olmayacaklara ağlamak istiyorum.

görsel şuradan

O kadar çok acı var ki herkesin içinde. Bir şölen gibi yaşanabilecek bunca hayatın bozuk para gibi harcanmasının pişmanlığı hepimizin çizgilerine yerleşmiş bir hakikat..

görsel şuradan

Bir battaniye örmeli..Sarılı turunculu yeşilli..Rahat, geniş bir koltuk edinmeli, tercihen sallanan..Kederler, düş kırıklıkları ve hüzünlere karşı başka savunma yöntemi gelmiyor aklıma.

görsel şuradan

Bugün böyle işte sevgili blog..Kal sağlıcakla.

Not: Yazı amcamın torununun ciddi bir hastalığı olduğu haberini aldığım gün yazıldı. Uzak diyarlardan gelen bir telefon da üzerine tüy dikti. Hayat..

Benzer Yazılar

12 yorum

  1. Çok geçmiş olsun, bazen öyle oluyor/hissettiriyor.
    Acil şifalar, güzellikler, refahlar dilerim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayat işte..Oluyor illa ki değil mi? Teşekkürler Esra.

      Sil
  2. Anlayabiliyorum böyle bir durumda hissettiklerinizi, çok geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  3. İnşallah iyi haberler alırsın, mutlu olursun...

    YanıtlaSil
  4. Bazen baz enlere karışmak istiyor insan ..Bu arada çok geçmiş olsun Rabbım şifalar versin inşallah Mübarek kandil günü ...Hayırlı kandiller ..

    YanıtlaSil
  5. Günün asıl dertlerinden uzakta, sanki çocukluğun o korumalı alternatif evreninde gibi hissettirir bu yazdığın bol kitap okumalı günler bana.. Çok uzun zamandır bulamadığım bir lüks, artık kitap anca trafikte araç kullanmıyorsam okuyabildiğim bir yol arkadaşına dönüştü.. ne acı.. Sadece ona ayırdığım özel zamanları özledim.. Bu arada Allah şifa versin.

    YanıtlaSil
  6. Ya görseller çok hoş... :) Hep kitap okuyalım, yaşasın kitaplar! :)

    Her neyse, ben de beklerim Kafa'ya! :)

    YanıtlaSil
  7. Ben de bazen duygusal filmlere ve kitaplara vurup kendimi doya doya ağlıyorum.İçimdeki kaskatılığı alıyor.

    Amcanın torununa çok geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  8. Sormuşsunuz, kısaca Ece'nin hayatını diyeyim o halde. :)

    YanıtlaSil
  9. Merhaba Elif. Ben de zaman zaman böyle köşeye çekilip hayatı seyretmek istiyorum. Kitap tavsiyesi vereyim birkaç tane istemişsin; Benim en sevdiğim roman Kara Kitap - Orhan Pamuk. Muhteşem bir eserdir. Lütfen kitabevine gidersen bu kitabı incele. Elif Şafak - Baba ve piç, Mine Söğüt - Deli Kadın Hikayeleri (çok sarsıcı kitap) bide Seray Şahiner - Antabus. Umarım beğenirsin bu kitapları

    Mail adresimi bide buradan yazayım. Burada kopyalayıp mail atarsın istersen :) jelibonseverim__@hotmail.com

    Keyifli okumalar ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Karınca. Pamuk hiç sevmiyorum malesef. Mine Söğüt'e bakacağım. Elif Şafak'ın Siyah Süt öncesi her kitabı bir kült benim için.

      Görüşmek üzere.

      Sil