NON-STOP

Yazar Salı, Nisan 01, 2014 ,


Ailevi sorunlar ve alkol yüzünden başı dertte olan kahramanımız hava polisi olarak görev yapmaktadır (11 eylül sonrası icat edilmiş bir görev olsa gerek). Altı saatlik bir uçuş sırasında olaylar gelişir. Polisimizin telefonuna bir mesaj gelir. Verilen hesap numarasına 150 milyon dolar yatırılmazsa 20 dakika aralıklarla bir kişi öldürülecektir. Polisimiz bu andan sonra amansız bir mücadeleye girişir. Uçak içinde bulunan teröristi yakalamak için uçuş mürettabatı , yerdeki polis merkezi , uçaktaki diğer hava polisi gibi birçok kişiyle savaşması gerekmektedir.

Teröristler polisimizin sicilini aleyhine kullanarak bütün olanlar onun tezgahıymış gibi göstermeyi başarır. Ve gerçekten 20 dakika aralıklarla birer kişi öldürülür. Sonuçta kahraman Amerikan polisi elbette suçluyu bulur ve katil hiç beklemediğimiz bir kişidir.

Filmin artısı tamamıyla bir uçak içinde geçiyor olmasına rağmen temponun hiç düşmüyor olması. Sıkılmadan izledik.

Filmin eksisi klişelerle dolu olması. Geçmişinde travmalar olan kahraman polis , takkeli müslüman doktor , sevimli küçük kız..Polisin hiçbir ayrıntıyı gözden kaçırmaması vs.

Özetle ''National security  takıntısı ve 11 eylül'' olmasa Hollywood ne yapardı çok merak ediyorum dedirten bir film. Vakit geçirmek ve biraz da kalp çarpıntısı için ideal.

Benzer Yazılar

0 yorum