Bu Aralar Hayat ve Bookshop Bodrum

Yazar Cumartesi, Şubat 20, 2016 , ,

Bookshop Bodrum
Gördüğüm kadarıyla çoğu insanda kırtasiye malzemesi tutkusu var, Bodrum Bookshop onlar için cennet olabilir.

Bookshop BodrumŞubatta yeni bir kafe keşfettik. Sevgili Beyhan'ın harika atölyesinden sonra, arada sırada uğrayacak bir yerimiz daha oldu. Kreş annelerinden Sevda'nın, Marmara Kolej'inin yeni kampüsü karşısında, Bitez'de açtığı Bookshop ilham verici bir mekan olmuş. Zaten sahibesi bütünüyle çok hoş, stil sahibi, insanda yaratıcı düşünceler uyandıran bir kadın. Her daim şık, kesinlikle doğal, zarif bir insan. Bodrum'da yaşamanın güzel yanlarından biri de bu, hayatı keyifle yaşamaya gayret eden kişilerle karşılaşabiliyorsunuz.

Mekanın iç tasarımı, satılan ürünler tamamen Sevda'nın seçimi olduğu gibi, yiyecekler de bizzat onun ellerinden çıkma. Bize o gün nefis bir kakaolu kek ikram etti. Ayrıca, yakında güncel ve klasik bir sürü çocuk /yetişkin kitabı da hizmetimizde olacak. Kendisine hemen Bir Dolap Kitap ve Dünyalı Dergi'yi anlattım.

Marmara Kolej'inin yeni binasının açılması ile iğne atsan yere düşmeyecek bu mekanı derhal keşfetmenizi ve tadını çıkarmanızı öneriyorum.

Bizim cephede neler oluyor derseniz:


Sitedeki köpeklerden biri, bakıcının, Eren'in ve eşimin kışlık botlarının teklerini alıp götürmüş. Bir akşam üzeri onları aramaya çıktık. Sitenin en yüksek noktasında depo gibi bir bina var. İlk kez o noktaya kadar yürüdük. Soğuktu ama benim dağcı oğlan Eren'e bana mısın demedi. Azimle tırmanıp ne kadar tehlikeli iş varsa yaptık.

14 şubat sabahı (bir önceki gün güzel bir akşam geçirdik, kutlamış saydık kendimizi) , baba kişisi uyurken oğullarıma dedim ki 'Bugün sevgi günü, birbirimize sık sık seni seviyorum diyelim'. Az sonra Eren'e seni seviyorum dedim ve bana ''Nereye gidiyorsun anne?'' dedi. Ühü ühü..Demek sadece sabah evden çıkarken çocuğuma sevgi sözleri söylemişim. Şimdi aklıma geldikçe ''seni seviyorum'' diyorum.

Bodrum'da bahar başladı. Yerler papatya ve gelinciklerle dolu. Hava nefis. Emre'nin ardındaki manzara Bitez koyuna ait.

Bitezde yaşamak

Akşam karanlığı çökerken Bitez koyu ve Ardında güzelim Ege suları. Adaları hala öğrenemedim.


Bir akşam eve geldim ve bu manzara ile karşılaştım. Çalışan anne için daha büyük mutluluk var mı? Borcamdaki ekmek  bu arada.

 Bakıcı teyzesinin özenle ayıkladığı narlara yumulmuş, tezgah üstü bebesi Eren.


Çilek Korsan Ranza

İstikamet İkea iken (ürün listesi elimde) , sevgili arkadaşım Gamze'nin önerisi ile uğradığım Çilek'den bu ranzayı alarak çıktım. Bir süre sonra, herkesin yatağında uyuduğu güzel geceler hayal ediyorum.


13 şubat itibariyle GS spor okulları kayıtlı bebesi, yavru aslan Emre.

Dr.Aybala Akıl, Psikolog Dilek Yörük

16 şubatta öğle arası, hastaneye 50 metre uzaklıktaki duvarın üstünde derin bir sohbet var. Ağaçların, yeşilin bu halleri, begonvil tomurcukları, papatyalar, arkadaşlar..

Teşekkürler hayat.

Benzer Yazılar

4 yorum

  1. Bizde de var Çilek ranza. Çok memnunum. Oğlanlar kocaman oldu ama o hâlâ sapasağlam :)

    YanıtlaSil
  2. Bookshop'a bayıldım bende istiyorum öyle güzeller mekanlar olsun burda :( Çok şanslısın Elif. GS spor klubü bebesi demek hımm var mı yeteneği? Çocukların bir spor dalıyla uğraşması şart. Eliff o salata ve ekmek dahil yemeğinizi hazırlayan bakıcımız deme küt diye giderim kalpten. Bana denk gelmez ki anacım böyleleri (öyleyse eğer şimdiden yorumumu bırakmış olayım)

    YanıtlaSil
  3. Ne güzel bir yazı, içim açıldı fotoğraflardan :)
    "Teşekkürler Hayat" :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kirtasiye tutkunlarından biri de sensin, biliyorum:)

      Sil