MEME ÜZERİNE BİR YAZI

Yazar Salı, Eylül 24, 2013



Şimdi sorsam  ''Meme sizin için ne ifade ediyor?'' alacağım cevapların mahiyetini belirleyecek en önemli kriterler elbette ki medeni durum, yaş ve cinsiyettir dostlar. Bekar bir erkekseniz  kadında ilk baktığınız bölgedir ,erotizmin bir numaralı öğesidir  ; genç ve bekar bir kadınsanız büyüklüğünden , küçüklüğünden ya da sarkmaya başlamasından ,yaşlı bir kadınsanız yaz günlerinde altlarının bebek poposu gibi pişmesinden şikayetçi olduğunuz organlardır.

Bu soruyu yeni doğum yapmış bir kadına soruyorsanız memeler ciddi bir acının hatta işkencenin başrolünü oynayan ,bambaşka bir boyuta taşınmış dokulardır. Meğer öyleymiş ; ikinci bebekte anladığım üzere.

Evde nereye gidersem gideyim yanımda küçük ,hasır bir sepet taşıyorum. İçinde mor rengiyle göz alan Lansinoh krem, meme başı çatlaklarında bilirkişi arkadaşım Bahar' ın önerisi Madecassol krem ,her derde deva Bepanthene ,göğüs pedleri , Eren'in gaz damlası gibi her emzirme seansında ihtiyaç duyduğum şeyler var.Yoksa herbirini evin bir köşesinde unutup sonra da aramaya başlıyorum.

Bu sıkıntılı durumu yaşamayan yok gibi.Eziyetin boyutları değişken  ; meme başından et kopanlar , ''Yaşadığım acı bana doğum sancılarını unutturdu '' diyenler, emzirme anını dehşetle bekleyenler , ayaklarını yere vura vura-ağlayarak emzirenler ...Dünyanın en güzel hislerinden biri sayılan emzirmek nerde bu hikayeler nerde? Çok şükür ben emzirmekten tırsanlar grubundayım, üst basamaklara terfi etmemek için dua edenler grubu da olabilir gerçi.

İşin en zor yanı ''Emzirmiyorum arkadaş,zorla mı?'' diyemiyor olmak. İlk haftalarda göğüsler birkaç saat içinde futbol topu kıvamını alıyor ve bu sefer de doluluktan sızlamaya, ağrımaya başlıyor.Bebeğin açlığı ağlaması bir yana o sütleri boşaltmak için de emzirmek zorundasın.

Anneliğin birçok aşamasında yaptığın gibi  canını dişine takma yolunu -mecburen- seçip emziriyorsun , başka yolu yok ,senden başka sana derman olacak kimse yok , bu sorumluluğu devredebileceğin birileri yok ; yazarken bile sıkıntı verici ama gerçek.

''Çaresi nedir ?'' sorusuna da bir sürü yanıt verilmiş ,webde onlarca yazı var. Kremler , bitkisel çözümler, memeleri açıkta bırakmak, göğüs kalkanları vs. Sanıyorum herkes kendi çözümünü kendisi buluyor ızdıraplı günler, haftalar sonunda.

Peki şu sorunun cevabını da bulabilir miyiz : Anne olmanın bedeli neden bu kadar ağır??

Benzer Yazılar

0 yorum