AİLE BİLGELİĞİ-2

Yazar Perşembe, Kasım 20, 2014

ROBİN SHARMA

Kaldığımız yerden devam: 


3.Çocuğun zayıflığa değil, büyüklüğe odaklanmasını sağla

Kişisel büyüklüğün dört disiplini:
1.Her gün hayal et

2. Her hafta bir hedef koy
Birlikte bir düş kitabı oluşturun. Almak istediğiniz eşyalar, görmek istediğiniz yerler, sevdiğiniz ünlülerin resimlerini yapıştırın. ilham veren sözleri not edin, Hedef koymaya zemin hazırlamak için çok iyi bir çalışma olacaktır.


3.Belirli aralıklarla devlerle yürü

Mandela, Gandhi, Mozart, Einstein, Edison gibi insanlık tarihinde büyük yer kaplamış insanlarn biyografilerini oku.

4.Zerafetle ver

Takdir edilmeyi hak eden insanlara gönülden teşekkür et.

Bir arkadaşına ziyarete gittiğinde mutlaka bir hediye götür, evde yazılmış sade bir kart veya bahçeden toplanmış çiçekler de çok güzel hediyeler olabilir.

4.Mükemmel bir ebeveyn olmak için mükemmel bir insan olmak gerekir

Başkalarına yardım etmeye başlamadan önce kendine yardım etmelisin. Önce kendini sevmezsen çocuklarını da gerçek anlamda sevemezsin.

Kendini yenilemek konusunda yapabileceğin ilk şey Sabahın Beşi kulubüne katılmaktır. Güneşin doğuşunu izlemek, harika kitaplardan okumalar yapmak, yürüyüş yapmak için sabah beşte kalkmalısın. Ayrıca bedenine özen göstermelisin. Düzenli egzersiz, sağlıklı beslenme ve gevşemeye zaman ayırmak sana hem bedensel hem zihinsel direnç kazandıracaktır.

Hayatını kaydet. Her gün 15 dakikanı günlük tutmaya ayır.

Haftada bir günü sadece kendine ayır. O gün yalnız başına olmalısın. Kendin için tam anlamıyla bir dinlenme ve yenilenme fırsatı yaratmalısın. Acele etmeden bir sokak çalgıcısını dinlemeli, kitap rafları arasında kaybolmalı, parkta çıplak ayakla yürümelisin. Bu zaman dilimini eğlenmek, dans etmek, düşünmek, ruhunu beslemek, yaşamın mucizelerini fark etmek için kullan. Bu, şükretmek için de harika bir fırsattır. Biraz zaman ayırarak sana sunulan tüm güzellikleri günlük raporuna kaydet.

Unutma odaklandığın şey gelişir, hakkında düşündüğün şey büyür ve üzerinde durduğun zemin kaderini belirler.

5. Çocuğunuza miras olarak ölümsüzlüğü bırakın

İnsan yüreğinin en derin ihtiyaçlarından bir tanesinin kendisinden daha önemli bir şeyler için yaşamak olduğunu anla.

İnsan olarak kendimize  ''Ben öldükten sonra hayatımın baki kalmasını sağlayacak olan nedir'' diye sormalıyız. Kendi dünyamıza özen göstermeli, günlerimizi başkalarına da şefkat,ilgi ve özen gösterecek şekilde yaşamalıyız.

---- SON ---



Benzer Yazılar

0 yorum